Strainstall, en del av James Fisher og Sons plc, har sikret seg en betydelig ordre fra DP Word Southampton (DPWS), en av Europas største containerterminaler, for sin innovative Container Vekt System (CWS) ™.

Ordren er den første store engasjement av en global container terminal, med DPWS en av de første operatørene til å lansere en container vekt verifisering service for sine kunder.

Strainstall er CWS ™ løsningen er spesielt utviklet for å møte SOLAS container vekt verifikasjons forskrifter og ble prøvd ut på DP Word Southampton, noe som viser systemets nøyaktighet, noe som er i overkant av bransjens forventninger.

Nick Loader, administrerende direktør, sa DP Word Southampton;

«Vi vurderte en rekke ulike alternativer for å kunne tilby en container med veier service til våre kunder og valgt Strainstall system fordi det ikke krever noen endringer i våre havnedriftsprosedyrer og er rask å installere. Forsøkene viste en nøyaktighet over våre forventninger, og systemet vil være fullt integrert i våre TOS for å sikre at vi er i stand til å tilby en full VGM tjeneste ved den første av juli. »
DP verden nylig bekreftet at sin britiske havner vil tilby en full container som veier tjenesten har erkjent behovet for å gi et tilbud til sine kunder for å hjelpe industrien til å oppfylle SOLAS krav innen 1. juli 2016. Med mindre enn tre måneder før endringen trer i kraft, ønsker DP verden for å kunne tilby et fullt kompatibel tjeneste for å sikre at det er ingen avbrudd i britiske eksporten gjennom sine havner.

Simon Everett, administrerende direktør i Strainstall, kommenterte suksess;

«Vår nyeste generasjon beholder veiesystem er kulminasjonen av to år med utvikling av vår tekniske avdeling, og vi er glade for at DP verden Southampton har besluttet å utstyre alle sine portaltrucker med det.»
CWS ™ tilbyr kundene en robust løsning og er designet for å bli integrert i Terminal Operating Systems gir en enkel og automatisert prosess for å produsere en verifisert bruttovekt (VGM) for SOLAS etterlevelse.

Everett avslutter;

«Det er en massiv global forutsetning for vår container veiesystem. Frist for å etterkomme nærmer seg raskt og havneoperatører over hele verden er opptatt av å implementere løsninger før forskriften trer i kraft, med MCA er den eneste staten vedkommende myndighet så langt bekrefter krav til nøyaktighet, er næringen kjører ut av tid til få løsninger implementert. «