Strainstall er glad for å dele den siste Technical Excellence artikkel av New Civil Engineer, med installasjon av avansert overvåkingssystem BridgeWatch ™ på å Forth Road Bridge.

I desember 2015 Strainstall støttet gjenåpning av Forth Road Bridge, den avgjørende transport koblingen mellom Edinburgh og Fife, etter en kritisk sprekk ble oppdaget i en truss under broer veien dekk

Heldigvis Strainstall spesialistingeniørteam jobber på nærliggende Queensferry Crossing da bruddet ble oppdaget. Teamet var i stand til å svare på samtalen om hjelp og installere den nyskapende BridgeWatch ™ strukturell helseovervåking systemet på rekordtid.

Det hele systemet inkluderte over 200 strekklapper, så vel som temperatur og helningsmålere som mates inn i et antall datainnsamlingsenheter som er installert i broens tårnene. Designet og installert i en tre ukers periode, BridgeWatch ™ gitt viktige overvåkings- og tekniske data for å støtte operatøren i testing for en resolusjon og bidra til å sikre brua ble åpnet igjen uten forsinkelse.

Mark Arndt, Amey konto direktør for Forth broer kommenterte at BridgeWatch var «en av de mest avanserte systemene på en hvilken som helst bro, sikkert i Storbritannia».

Les hele artikkelen på New Civil Engineer nettside.