Samarbeid med MacGregor leverer fullt integrert fortøyning løsning for å overvåke krefter på flytende turbiner.

Strainstall, en verdensleder innen utvikling av innovative overvåkingsløsninger og en del av James Fisher og Sons plc, har blitt tildelt en kontrakt for å gi viktig forankring overvåking for Hywind piloten park – verdens første flytende havvindpark. Kontrakten med MacGregor, en leverandør av innovative tekniske løsninger for håndtering av marine last og offshore belastninger, vil gi en integrert offshore forankringsløsning for flytende turbiner.

Hywind-pilot park utenfor kysten av Peterhead, Skottland, som er utviklet av Statoil, har som mål å demonstrere gjennomførbarheten av fremtidige kommersielle flytende offshore vindparker i dypvanns områder med optimale vindforhold. Området vil bestå av fem, seks MW flytende turbiner, med produksjon av den første turbin ventes i slutten av 2017. Og selv om et pilotprosjekt, vil vindparken være i full drift, slår rundt 20 000 husstander i Aberdeenshire.

Forstå hvordan strukturene vil reagere i denne utfordrende offshore miljø er nøkkelen til å etablere Hywind gjennomførbarhet, spesielt i forhold til hvordan fortøyningene vil utføre med de kravene som stilles til dem. Hver flytende turbin vil være forsvarlig fortøyd til havbunnen via MacGregor unike kjettingstoppere som vil innlemme Strainstall innovative og patenterte belastning ring overvåking sensorer for å gi svært nøyaktig fortøyningslast informasjon.

De svært nøyaktige og svært robuste belastning ringsensorer montert på MacGregor er Pusnes kjettingstoppere, som utgjør forankrings overvåkingssystem, kan ane minutt endringer i spenning muliggjør detaljert forståelse av lasten og tretthet livet av flytende konstruksjoner, og gir detaljert innsikt for fremtidige utformingen utbygginger.

Fortøynings overvåkingssystem vil overvåke de ulike påkjenninger plassert på turbinene som kan påvirke ytelsen til strukturer og fortøyningene. Store flytende turbiner indusere vibrasjoner på grunn av kraftig vind og hovne opp fra dypvanns området i Nordsjøen, som er en av de tøffeste miljøer i verden. Sterk vind vil sette ekstra påkjenninger på konstruksjoner og fortøyning, så har et overvåkingssystem for å måle spenningen er avgjørende for sikker løpende driften av nettstedet.

«Vi har jobbet med MacGregor i mange år og gir vår unike belastning ring produkt for sine Pusnes kjeden stopper fortøynings programmer i olje- og gassindustrien, og vi er glade for å samarbeide med dem for å bringe våre kombinerte teknologier inn i fornybarsektoren for denne verden første prosjekt . »
Forklart Simon Everett, administrerende direktør i Strainstall.

«Strainstall har betydelig erfaring med å levere fortøyning overvåking løsninger, og vi ser en spennende mulighet til å bringe denne kunnskapen til det flytende fornybare markedet som det utvikler seg i årene som kommer»
Everett avsluttet.