Strainstall har lansert en bærbar Container Vekt System (CWS) ™ for containerskiperne å støtte samsvar med den raske nærmer International Maritime Organization (IMO) s SOLAS regelverk for container vekt verifisering.

CWS ™ Portable er en frittstående, lett og kostnadseffektivt system utviklet spesielt for container packers og avsendere uten tilgang til container håndteringsutstyr.

Med SOLAS reglene for container vekt verifisering ikrafttredelse 1. 2016 juli vil det være et juridisk krav for hver eksport container for å ha en bekreftet container vekt som en betingelse for lasting ombord i et fartøy. Unnlatelse av å gjøre dette vil være forstyrrende og kostbare operasjoner, med potensial for ikke-kompatible beholdere som vendte seg bort fra terminalene, forårsaker avbrudd i både avsender og transportør.

Tilgjengelig fra lager for øyeblikkelig forsendelse globalt, har CWS ™ Portable blitt utformet slik at avsendere, som er ansvarlig for levering av bekreftet bruttovekt (VGM) av en beholder, for å overholde disse juridiske krav på steder hvor havner og terminaler er ikke ute etter å gi en veie service. Systemet logger automatisk nøyaktige VGM data, sammen med tyngdepunktet (COG), som gir overholdelse av veitransport forskrifter samt gi en SOLAS-kompatibel VGM.

Denne lette systemet er innen manuelle håndtering løfte retningslinjer som gjør det raskt og enkelt å bruke, og er en kostnadseffektiv måte å bestemme VGM av en fullpakket container. CWS ™ Bærbar krever ikke annet løfteutstyr og leverer et VGM nøyaktighet på bedre enn 1% av den pådratte belastning opp til 60 tonn.

Strainstall er CWS ™ Portable brukes via en spesialdesignet smart telefon app som registrerer VGM og COG data elektronisk, generere automatiske rapporter for enkel og umiddelbar deling og utskrift, som en del av dokumentasjonen fra avsender som skal underskrives å bekrefte sin etterlevelse SOLAS krav.

Simon Everett, administrerende direktør i Strainstall, sa;

«I mange land rundt om i verden havner og terminaler forbereder seg på å tilby en beholder som veier tjeneste for å hjelpe skipere samsvar med SOLAS krav. Mens dette er den mest kostnadseffektive sted å få en VGM noen porter velger ikke å tilby en tjeneste. Vi identifiserte derfor et behov for å utvikle en enkel, rask og kostnadseffektiv løsning for avsendere for å kunne etterkomme dette lovkravet hvor muligheten til veie ved porten er ikke tilgjengelig.

«Strainstall leverer et omfattende utvalg av sprederen basert container veiesystemer primært fokusert på slik at de havner og terminaler for å tilby en veie service. Ved hjelp av denne omfattende erfaring vi har vært i stand til å produsere CWS ™ bærbar, så ved å velge Strainstall våre kunder er trygge i vissheten om at de bruker en helt klarert i hele næringen for nøyaktighet, robusthet, service og verdi. «