Strainstall Malaysia har sikret seg en kontrakt for å installere sin BridgeWatch overvåkingssystem på Penang bro i et trekk som etablerer selskapet som en sentral aktør innen instrumentering og overvåking sektoren i Sørøst-Asia.

Som en viktig arterie forbinder fastlandet Malaysia med øya Penang bro i et trekk som etablerer selskapet som en sentral aktør innen instrumentering og overvåking sektoren i Sørøst-Asia.

Denne nye kontrakten innebærer to av tre største broer i Malaysia er nå opphevet med Strainstall state-of-the-art strukturelle overvåkingssystem, BridgeWatch, som tilbyr en sofistikert forebyggende vedlikehold løsning muliggjør ingeniører til å vurdere og skape forebyggende vedlikehold strategier.

Ifølge Strainstall Malaysia strukturelle overvåkingssjef, Damian Griffiths ble prosjektet først luftet i 2015 da laget jobbet med malaysiske motorveier autoritet på Malaysia-Singapore Second Link – broen som forbinder landet med Singapore.

«Vi dannet et godt samarbeid med den malaysiske motorveier autoritet og sitt nettverk vedlikeholdsleder, Opus International.»
Sier Damian. Teamet foreslått en BridgeWatch system for Penang broen som arbeider med flere sensortyper og integrerer unikt med bro eksisterende sensorer.

«I arbeidet ut en måte å integrere eksisterende sensorer med nye sensorer for å erstatte det gamle systemet fra en konkurrent vi var i stand til å utvise fleksibilitet og kunnskap er nødvendig for å jevnt innlemme tredjeparts utstyr.»
Damian legger.

Det nye systemet vil tilby sanntids overvåking med varsler for å varsle brua konsesjonsinnehaver samt malaysiske motorveier myndighet stress, forskyvning eller skade, slik at de kan handle deretter.